Sjælden sejr til Riis-stjerne

Efter en sæson, hvor der har været langt mellem sejrene, og hvor Alberto Contador stod for en skuffende nedtur i årets Tour de France, hentede Team Saxo-Tinkoff sig en succesoplevelse allerede på andendagen i Vuelta a España.

Holdets irske rytter Nicholas Roche kom først over stregen efter et udskilningsløb på den 11 km lange opkørsel mod målet på Monte da Groba, hvor den normalt noget bagtunge sprinter Alex Rasmussen (Garmin) havde taget de første tråd efter en dag i tv-udbrud.

Roche var med i en finalekvartet, hvor også den italienske lommeraket Domenico Pozzovivo, spanske Dani Moreno (Katusha) og den tjekkiske klatrer Leopold König (NetApp) havde tilkæmpet sig et mindre hul ned til et stærkt decimeret hovedfelt.

Efter en indledende offensiv fra König med to km tilbage af den 177 km lange etape, overtog Pozzovivo magtfuldt scenen med et fnuglet antrit, men uden at kunne gøre arbejdet færdigt. Herefter var det Roche, som med en tungt punch fik sat trumf på i skarp duel med den ellers accelerationslystne Moreno.

For Jakob Fuglsang og Astana blev det en prøvelsernes dag ovenpå lørdagens sejr i holdtidskørslen.

Det kazakhstanske mandskab indledte søndagen med en mand i den røde førertrøje, men måtte se Janez Brajkovic slippe på den sidste stigning. Det lykkedes dog for Fuglsang og kompagni at holde trøjen i egne rækker, da den italienske kaptajn Vincenzo Nibali sad med i gruppen af favoritter lige bag etapevinder Roche.

Fuglsang kom ind i samme tid som sin kaptajn og lignede undervejs en mand, der er klar til 19 etaper, hvor rundt regnet halvdelen har afslutning på top.

For Nicholas Roche var sejren en stor triumf både personligt og for holdet. Team Saxo-Tinkoff har inklusive irerens sejr kun snuppet seks førstepladser i 2013, og det er to år siden, at Roche sidst kunne strække armene i vejret som vinder, da det blev til sejr i Tour de Beijing.

Nicholas Roche er nu blot otte sekunder fra løbets røde førertrøje.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip