Sjældne krokodilleunger født i Aalborg

Det er ifølge den zoologiske have første gang, at unger af den sjældne krokodilleart sort kaiman er født i fangenskab. Normalt lever den sorte kaiman kun i Amazonas’ jungle og søer i Sydamerika.

»Vi startede med 26 æg, hvoraf to ikke var befrugtede. Ud af de 24, der var tilbage, er de 23 klækket, så det er fantastisk,« forklarer dyrepasser i Aalborg Zoo, Jesper Lauritzen, i en pressemeddelelse.

Han kunne i starten af februar konstatere, at Aalborg Zoos sorte kaiman-hun var i gang med at lægge æg, som kort tid efter blev placeret i en rugemaskine.

»Vi ved af erfaring, at æggene ikke bliver udruget, hvis det skal foregå på naturlig måde. Vi kan ikke holde en høj nok fugtighed og stabil temperatur i Tropehuset, så det er meget mere sikkert at tage dem i rugemaskine,« forklarer Jesper Lauritzen.

Da de 23 kaiman-unger blot er omkring et døgn gamle, er det endnu ikke muligt for offentligheden at se dem. De vil blive præsenteret for publikum i løbet af et par måneder, lyder det fra Aalborg Zoo.

»Vi skal lige sikre os, at de spiser og trives,« siger dyrepasser Jesper Lauritzen.

Den sorte kaiman lever kun sjældent i fangenskab, og her er de meget vanskelige at få til at yngle. I Danmark kan krokodillearten kun opleves i Aalborg Zoo og i Krokodille Zoo på Falster.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip