Sjældne krokodilleunger født i Aalborg

Det er ifølge den zoologiske have første gang, at unger af den sjældne krokodilleart sort kaiman er født i fangenskab. Normalt lever den sorte kaiman kun i Amazonas’ jungle og søer i Sydamerika.

»Vi startede med 26 æg, hvoraf to ikke var befrugtede. Ud af de 24, der var tilbage, er de 23 klækket, så det er fantastisk,« forklarer dyrepasser i Aalborg Zoo, Jesper Lauritzen, i en pressemeddelelse.

Han kunne i starten af februar konstatere, at Aalborg Zoos sorte kaiman-hun var i gang med at lægge æg, som kort tid efter blev placeret i en rugemaskine.

»Vi ved af erfaring, at æggene ikke bliver udruget, hvis det skal foregå på naturlig måde. Vi kan ikke holde en høj nok fugtighed og stabil temperatur i Tropehuset, så det er meget mere sikkert at tage dem i rugemaskine,« forklarer Jesper Lauritzen.

Da de 23 kaiman-unger blot er omkring et døgn gamle, er det endnu ikke muligt for offentligheden at se dem. De vil blive præsenteret for publikum i løbet af et par måneder, lyder det fra Aalborg Zoo.

»Vi skal lige sikre os, at de spiser og trives,« siger dyrepasser Jesper Lauritzen.

Den sorte kaiman lever kun sjældent i fangenskab, og her er de meget vanskelige at få til at yngle. I Danmark kan krokodillearten kun opleves i Aalborg Zoo og i Krokodille Zoo på Falster.

Dagens Gossip