Sjællændere advares mod forurenet vand efter skybrud

En stor del af Storkøbenhavns beboere fik sig en træls start på dagen, da de fredag bevægede sig ud af husene og mod arbejde eller studier i et uventet og voldsomt regn- og haglvejr.

Efter uvejret advarer Hovedstadens Forsyningsselskab (Hofor) blandt andet mod forurenet vand.

Ifølge Falck har man modtaget 50 anmeldelser om vandskader, hvilket ifølge redningstjenestens pressevagt betegnes som "en hel del". Det drejer sig primært om oversvømmede kældre og kloakker.

Værst er det gået ud over den nordlige del af hovedstadsområdet, hvilket vil sige Herlev, Charlottenlund, Hellerup, Lyngby, Bagsværd og Gladsaxe.

Hofor advarer efter skybruddet om løse kloakdæksler, forurenet vand og varm damp.

I en pressemeddelelse skriver selskabet, at den voldsomme regn, der har oversvømmet flere gade og veje, formentlig også har fundet vej ned i flere kældre og viadukter.

Hofor råder derfor borgerne i København til at undgå hudkontakt med vand på gader og i kældre. Vandet kan indeholde kloakvand og dermed farlige bakterier. Især frarådes det, at børn leger i vandet.

Skybruddet førte desuden til, at flere veje i københavnsområdet blev oversvømmet. Blandt andet Lyngbyvej, Ryvangs Allé og Lersø Parkallé er ramt.

Regnen er aftaget i Storkøbenhavn, men Vejdirektoratet advarer om risiko for akvaplaning de steder, hvor der er faldet meget regn.

Resten af Danmark kan forvente, at skiftet fra sommer til efterår byder på regnbyger, hagl og tordenvejr resten af fredag. Regnvejret ventes at vare indtil lørdag eftermiddag. Blandt andet har DMI udsendt et varsel om, at der i Vestjylland kan falde op til 35 millimeter regn.

Ifølge DMI er der tale om skybrud, når der inden for en halv time falder mindst 15 millimeter regn. Nogle steder i København og omegn faldt der fredag morgen 43 millimeter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip