Sjællandsk netavis begæres konkurs - nyt hold ejere vil redde udgivelsen

Skrevet af Elo Christoffersen

28/10/2012

Dagens topnyheder

Et nyt hold ejere vil nu forsøge at redde den sjællandske netavis nordkysten.nu fra det endelige kollaps efter, at Dansk Journalistforbund har begæret netavisens nuværende ejer for konkurs. De nye ejer vil fortsætte udgivelsen af netavisen, men ikke påtage sig noget ansvar for kravene mod den nuværende ejer.

Konkursbegæringen kommer fordi tre kontraktansatte journalister har flere måneders lønefterslæb til gode, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Begæringen er rejst mod selskabet Netavisen Nordkysten ApS repræsenteret ved Svend Erik Jacobsen, Gilleleje, som indtil mandag i den forgangne uge stod opført på avisens sider som dens ansvarshavende redaktør. Hans navn blev imidlertid fjernet, da en anden netavis, politirapporten.nu, bragte oplysninger om, at en 60-årig journalist og redaktør for nordkysten.nu var blevet idømt en ubetinget fængselsstraf for distribution af børneporno.

De tre journalister har primært leveret stof til hjemmesiden sport-nord.dk, som har været en del af nordkysten.nu's virksomhed. Så vidt Frederiksborg Amts Avis har de hver omkring 100.000 kroner til gode.