Sjællandske læger deponerer ydernummeret

Hele 96,1 procent af de fremmødte læger i Køge stemte ja til at deponere deres ydernummer hos bestyrelsen, fortæller Niels Ulrich Holm, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Region Sjælland.

»Det er en helt sjælden solidaritet at finde blandt erhvervsaktive, praktiserende læger. Man siger normalt, at læger er som en flok katte, og at vi ikke kan gå samlet. Men det skal jeg love for, at vi kan i dag,« siger Niels Ulrich Holm.

De sjællandske lægers massive ja til at deponere deres ydernumre lægger sig op af mandagens afstemning blandt hovedstadens praktiserende læger, hvor 90,6 procent sagde ja til at aflevere deres ydernummer.

Ydernummeret er lægernes licens til at drive praksis, og med de sjællandske lægers »ja«, rykker man et skridt nærmere en situation, hvor danskerne skal betale for at gå til lægen.

Tirsdagens stormøde er et af flere, der i disse dage afholdes landet over. PLO vil træffe den endelige afgørelse på et stormøde 8. juni.

»Jeg synes, der tegner sig et billede med 91 procent i København og 96 procent her, og vi har hørt, at Region Nordjylland kan nå op på 100 procent. Det må vi vente og se. Men jeg er helt overbevist om, at repræsentantskabet på det ekstraordinære møde 8. juni vil give bestyrelsen det samme grønne lys, som vores medlemmer har givet på medlemsmøderne,« siger Niels Ulrich Holm.

»Når vi går så vidt som at deponere vores ydernummer - det er jo vores kæreste eje, og jeg har en investering på knap to millioner kroner i mit ydernummer - så er det jo ikke for sjov. Det er fordi, at jeg som privat erhvervsdrivende ikke vil arbejde i en branche, hvor det produkt, jeg skal levere, kan ændre kvalitet og facon efter andres forgodtbefindende,« siger han.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), håber, at lægerne vil komme på andre tanker inden den endelige afgørelse.

»Der er ikke noget underligt i, at en organisation (Praktiserende Lægers Organisation, PLO, red.) forsøger at få medlemmerne til at fremstå enige og dermed lægger et maksimalt pres. Det er en del af den demokratiske proces. Situationen kan se helt anderledes ud til efteråret,« sagde Bent Hansen tidligere tirsdag.

Regionerne opsagde 3. maj overenskomsten med de praktiserende læger, og samme dag bebudede regeringen et indgreb i konflikten. Regeringen spillede ud med en forlængelse af den nuværende overenskomst i et år frem til september 2014, og samtidig har regeringen lagt et lovforslag frem, der fastsætter nye rammer omkring lægernes fremtidige virke.

Lægerne har reageret skarpt mod forslaget, som de mener indfører en uhørt regulering af lægernes virke. Lovforslaget er nu i høring frem til 24. maj.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip