Sjællandske Medier køber en luns af Søndagsavisen

North Media sælger en række udgaver af Søndagsavisen samt ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade til Sjællandske Medier, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen. Den samlede salgspris er 41,75 millioner kroner.

Ifølge den administrerende direktør for North Media Aviser, Arne Ullum, er der brug for konsolidering i branchen.

- For to år siden medvirkede vi til konsolideringen ved at købe otte af Berlingske Medias ugeaviser i København, nu sælger vi nogle aviser, siger Arne Ullum i meddelelsen.

- Som bladmand vil man jo altid helst købe og udvide oplaget, men hvis ingen vil sælge, så får vi jo aldrig gennemført den geografiske konsolidering, som er nødvendig for at sikre den økonomiske bæredygtighed i branchen, tilføjer han.

Handlen inkluderer Søndagsavisens udgaver i Næstved, Vordingborg, Falster, Ringsted, Holbæk samt i Taastrup, Køge Bugt og på Vestegnen.

Tilsammen har de et ugentligt oplag på knap 300.000 husstande ud af Søndagsavisens samlede oplag på 1,22 millioner husstande.

De sjællandske læsere vil fortsat modtage gratisavisen Søndagsavisen i postkassen. Sjællandske Medier vil fortsætte med at udgive gratisavisen i stort set hele området, men vil lægge avisen sammen med mediehusets lokale weekendaviser.

- Vi venter, at vi for fremtiden kan give vores weekendugeavisers læsere og annoncører et bedre tilbud end i dag, når vi i én og samme weekendugeavis kan forene Søndagsavisens kvaliteter og vores nuværende avisers lokale nærhed, siger Sjællandske Mediers chefredaktør og administrerende direktør, Torben Dalby Larsen, i meddelelsen.

Vestsjællandske Distriktsblade i Slagelse udgiver ud over Søndagsavisen desuden Uge Nyt Slagelse samt Skælskør Avis og Korsør Posten.

Sjællandske Medier overtager Vestsjællandske Distriktsblade 1. maj 2016, mens udgaverne af Søndagsavisen løbende overtages i perioden fra den 15. maj 2016 til 15. juni 2016.

North Media har i samme forbindelse gennemgået regnskabet for første kvartal 2016, hvor koncernen har haft en omsætning 215 millioner kroner og et negativt driftsresultat på omkring 10 millioner kroner.

Forventningerne til årets omsætning må sættes lidt ned, så der nu ventes 865-915 millioner kroner og et driftsresultat på minus 25-55 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip