Sjællandske portører genoptager arbejdet

Patienter på fem sjællandske sygehuse kan igen se frem til normale tilstande. Portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Næstved, Holbæk, Roskilde og Slagelse har mandag morgen besluttet at vende tilbage arbejdet, oplyser Region Sjælland.

Dermed retter portørerne ind efter Arbejdsretten i sidste uge pålagde portørerne en skærpet bod, hvis de ikke afbrød den overenskomststridige strejke.

Strejken, som brød ud tirsdag, er portørernes reaktion på, at der i de kommende år skal indføres erhvervsuddannede serviceassistenter på sygehusene i Region Sjælland i stedet for rengøringsassistenter og portører.

Dermed kan portørernes arbejdsopgaver i fremtiden også komme til at bestå af rengøring.

Ifølge Region Sjælland er der sat pilotprojekter i gang på Holbæk- og Nykøbing Falster-sygehuse. Arbejdsnedlæggelsen startede på sygehusene i Region Sjælland, men bredte sig siden som sympatistrejker til andre sygehuse i København og Aarhus.

Her valgte portørerne dog at genoptage arbejdet fredag.

Arbejdsnedlæggelsen fik Region Sjælland til at sætte et nødberedskab i værk på sygehusene, så kun de mest akutte patienter blev opereret.

Regionen har endnu ikke overblik over de samlede konsekvenser, men onsdag og torsdag måtte i alt 60 operationer aflyses.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip