Sjælsmark Kaserne bliver asylcenter

Det erfarer Berlingske. Samtidig bekræftes planen af Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved.

»Jeg talte med justitsminister Morten Bødskov (S) tidligere i dag (fredag, red.), og han fortalte, at de vil lave et udrejsecenter for afviste asylansøgere på Sjælsmark Kaserne. Det er fuldstændig uacceptabelt« siger Morten Slotved til Berlingske.

Udrejsecentret skal ifølge borgmesteren have plads til 600-700 personer.

En sådan ændring af brugen af Sjælsmark Kaserne kræver en ændring af planloven. Og den kan kun komme på to måder: Enten kan kommunalbestyrelsen ændre planloven, og det er utænkeligt, i og med at kommunalbestyrelsen modsætter sig på det kraftigste. Eller også kan justitsministeren gennemtrumfe i henhold til udlændingeloven. Og det er ifølge borgmesteren præcis, hvad Morten Bødskov har fastslået, at han vil gøre.

»Jeg er rystet. Mest over processen, men også over, at man med to kilometers mellemrum vil lave to asylcentre,« siger Morten Slotved.

Spørgsmål: Hvad er da problemet med den koncentration?

»Det giver store udfordringer for lokalsamfundet. Vi får en kæmpe koncentration af afviste asylansøgere. Det er personer, som skal ud af landet, og derfor vil de ikke have samme holdning om, at de skal leve op til landets love, normer og regler.«

Spørgsmål: Er det ikke at læse dem, som fanden læser Biblen?

»Vi har haft uledsagede unge asylansøgere i kommunen, og det gav en masse kriminalitet. Andet kan jeg ikke sige.«

Spørgsmål: Vi har i Danmark asylansøgere, og er det ikke rimeligt nok, at en kommune som Hørsholm også bidrager?

»Hørsholm Kommune modtager årligt det antal asylansøgere, som vi skal, og det gør vi uden at brokke os. Selvfølgelige skal vi støtte op om det. Men vi har i forvejen et asylcenter to kilometer fra Sjælsmark Kaserne, og det giver en kæmpe stor koncentration af flygtninge.

Spørgsmål: Men Sandholm-lejren ligger i Allerød Kommune...?

»Ligesom vand stopper udfordringen ikke ved en kommunegrænse.«

Det er endnu ikke lykkes at få en kommentar fra justitsminister Morten Bødskov.

Dagens Gossip