Sjakalen nægter bombeangreb for 30 år siden

Carlos Sjakalen, den militante marxist som engang var en af verdens mest berygtede kriminelle, appellerede mandag en livstidsdom for et bombeangreb, der kostede 11 personer livet for 30 år siden.

Den 63-årige Ilich Ramirez Sanchez har siddet fængslet i Frankrig i næsten 20 år, hvor han afsoner en anden dom for drab på to politifolk og en informant i 1975.

Han kæmper nu imod en livstidsdom, han fik i 2011 efter at være fundet skyldig i fire bombeangreb i Frankrig i 1982 og 1983, hvor 11 personer mistede livet, og næsten 200 blev såret.

Høringen om hans appel blev afbrudt, fordi Ramirez Sanches forlange nye advokater. Han beskyldte samtidig Venezuela for at ødelægge hans muligheder for at forsvare sig, ved ikke som lovet at komme med penge til advokater.

- Vi har ingen penge. Advokaterne bør ikke selv betale deres udgifter ud af deres egne lommer, sagde han.

Den tidligere venezuelanske leder Hugo Chavez, som døde i marts, var tilhænger af Ramirez, der kalder sig selv en "professionel revolutionær." Det vides ikke, om Chavez støttede ham økonomisk.

Ramirez sagde ved retsmødet, at han ikke havde noget at gøre med bombeangrebene i Paris i 1982 og 1983.

Carlos blev anholdt i Sudan i 1994 og udleveret til Frankrig. I 1997 blev han idømt livsvarigt fængsel for drabene på to politifolk og en palæstinensisk mand, der samarbejdede med politiet.

Dagens Gossip