Sjov på Twitter: Politikreds gør grin med borgeres undskyldninger

Som politikreds er Bornholms Politi en af de mere rolige af slagsen. Dermed ikke sagt, at politiet på klippeøen ikke har noget at lave. Og som bevis herpå har panserne på Danmarks dejligste ferieø indført en ny ordning på det sociale medie Twitter.

'Ugens dårligste undskyldning' leveres hver fredag og består af autentiske undskyldninger oplevet af betjentene hos Bornholms Politi. Ordningen er for sjov, men tjener også et dybere formål.

Det fortæller politiassistent i uddannelse- og kommunikationsafdelingen ved Bornholms Politi, Kim Pedersen.

- Vi prøver som hovedregel at levere vores indslag med et glimt i øjet. Men vi håber også på, at den skare, der følger os på Twitter, bliver større. Det vil betyde, at vi kan komme bredere ud, når vi har et vigtigt budskab, siger han til Dagens.dk.

Alle betjente i politikredsen er blevet opfordret til at byde ind, hvis de oplever noget usædvanligt.

- Vi synes, det er lidt sjovt. Vi bliver udsat for mange spøjse ting i løbet af en politikarriere, fortæller Kim Pedersen.

Der er premiere på 'ugens dårligste undskyldning i dag. Og her kan politiet fortælle om en oprørt kvinde, der blev stoppet i en hastighedskontrol.

- Jeg er helt ude af den. Min skildpadde er løbet væk, og nu kan jeg ikke finde den, lyder undskyldningen.

Og det er et godt eksempel på en sjov politi-anekdote, mener Kim Pedersen.

- Jeg har været hos politiet i mere end 30 år, og jeg har aldrig hørt sådan noget før. Så det er ikke hverdagskost, siger han.

Bornholms Politi har aktuelt lidt over 2500 følgere på Twitter.

Dagens Gossip