Sjusk med EU-tilskud koster direktør jobbet

Sjusk med EU-tilskud koster Nicolaj Nørgaard jobbet som direktør i Videncenter for Svineproduktion (VSP) under erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

EU-pengene er gået til projekter i VSP, og det var ikke helt efter reglerne. Det betyder, at Landbrug & Fødevarer betaler pengene tilbage med bod og renter - i alt 19 millioner kroner.

Fejlene med tilskuddet fra EU's såkaldte Landdistriktsprogram er begået i perioden 2007-2013.

- Det er uacceptabelt og stærkt beklageligt, at Videncenter for Svineproduktion ikke har håndteret støttemidler fra EU korrekt. Det skader erhvervets troværdighed hos både støttegivere og offentligheden, siger direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Gade understreger, at han fik sagen undersøgt, da han blev opmærksom på, at der kunne være begået fejl.

- Jeg satte straks en ekstern undersøgelse i gang, da jeg blev opmærksom på, at der kunne være sket alvorlige fejl. Og derfor er direktøren for Videncenter for Svineproduktion i dag blevet afskediget, siger Søren Gade.

Landbrug & Fødevarer fik 19. december 2013 besked fra Naturerhvervsstyrelsen om, at der i en stikprøvekontrol var konstateret, at en del udgifter til aktiviteter i Erhvervsudviklingsordningen under EU's Landdistriktprogram var gået til forkerte projekter.

Allerede dagen efter bad organisationen revisionsselskabet Pricewaterhousecoopers om at foretage en uvildig revision af alle EU-støttede projekter i VSP i perioden 2007-2013.

Revisionsrapport blev tirsdag afleveret til Naturerhvervstyrelsen.

- Vi har i dag stillet den uvildige revisionsrapport til rådighed for Naturerhvervstyrelsen for deres videre arbejde, ligesom vi er indstillede på at samarbejde og svare på yderligere spørgsmål.

- Vi har samtidig med øjeblikkelig virkning indført en række nye procedurer, der skal skærpe den interne kontrol. Der må ikke i fremtiden herske nogen tvivl om, at Videncenter for Svineproduktion bruger alle offentlige tilskudsmidler fuldstændigt efter hensigten i de enkelte støtteprojekter, siger Søren Gade.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip