Skaarup hylder topstyret DF

Kort efter det historiske landsmøde i Aarhus stiftedes Dansk Folkeparti, og siden har Kjærsgaard og væbnerne kørt en hård linje, hvor der ikke er plads til uenighed og brok fra de frygtede landsbytosser. Senest har Kristian Thulesen Dahl overtaget formandsposten uden skyggen af debat.

DF er et topstyret parti, og det har været en ubetinget succes, konstaterer den nye gruppeformand, Peter Skaarup, under sin tale ved partiets årsmøde i Herning.

»Personfnidder er heldigvis sådan noget, de har andre steder. Nogle vil påstå, at dårlige meningsmålinger er årsagen til problemer, men jeg tror, at problemet stikker dybere. Det begynder, når der ikke er klarhed om det politiske ståsted. Når der ikke længere er nogle politiske visioner, værdier eller mål,« siger han.

Ifølge Skaarup var det netop Fremskridtspartiets anarkistiske landsmøde, der inspirerede de stiftende DFere til at holde deres medlemmer i stram snor.

»Landsmødet udstak linjen for vores organisation og vores måde at tænke og fungere på. Det har forskånet os for mange af de problemer, som andre partier i dag må kæmpe med,« siger han.

»Vi lærte nemlig på den hårde måde, at politik frem for alt kræver selvdisciplin, ordholdenhed, hæderlighed og vilje til kompromis – og at meninger ikke er noget man skifter, som vinden blæser. Landsmødet gav os hår på brystet,« fastslår Peter Skaarup.

Dagens Gossip