Skader plager Danmark før EM på hjemmebane

Mandefaldet på det danske håndboldlandshold har sendt lægestaben og landstræner Ulrik Wilbek på overarbejde i de seneste dage.

Wilbek har været nødt til at indkalde Patrick Wiesmach som gardering på højrefløjen, fordi Hans Lindberg og Lasse Svan Hansen døjer med småskader.

I aftenens testkamp mod Qatar må Danmark klare sig uden en lægskadet Anders Eggert på venstrefløjen.

Kort før EM, som begynder med kampen mod Makedonien på søndag, vækker det bekymring hos flere håndboldtrænere.

Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen håber på Danmarks vegne, at holdet ikke må undvære Eggert alt for længe. Eggert er blevet skannet og meldes i bedring, men bliver formentlig ikke klar til de første EM-kampe.

Til gengæld betyder et eventuelt EM-afbud fra Rasmus Lauge ikke så meget, mener Erik Veje Rasmussen.

- Der er rigtig mange skader i øjeblikket. Vi må håbe, at Eggert bliver klar, for der er et stykke fra Eggert til Casper Ulrich Mortensen.

- Hvis det - at Lauge er væk - betyder, at Bo Spellerberg kan spille fuldstændigt frit, så betyder det formentlig ingenting.

- Spellerberg har præsteret på et sindssygt højt niveau i Kolding. Kan man få hans frigjorthed overført til landsholdet, så betyder det ikke så meget, at Lauge ikke er med, siger Erik Veje Rasmussen.

Den tidligere assistenttræner på det danske landshold, Peter Bredsdorff-Larsen, påpeger, at skader op til en slutrunde er meget normalt på et landshold.

- Der er nogle af de her skader, hvor folk bliver skånet. Hvis det havde været alvor, så kunne de måske godt have spillet.

- Det er aldrig sjovt at have flere på skånekost, og der er også et par mere alvorlige skader - herunder Lauge. Men det er ikke usædvanligt, og sådan er det for alle landshold.

- Hver eneste dag tikker nye meddelelser ind omkring skader på de forskellige hold. Jeg tænker ikke, at det ikke er gravalvorligt. Langt størstedelen af de skadede spillere er nogle, som bliver klar til på søndag, siger han.

Danmark møder i aften Qatar i den sidste kamp ved Golden League-stævnet. Kampen går i gang klokken 21.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip