Skader truer Olsens plan

- Vi er der henne i forløbet, hvor det er Morten Olsen, der udtaler sig om spillerne. Det handler om holdudtagelsen nu, så jeg kan ikke sige så meget, lød det fra Søren Kaalund.

Daniel Agger fulgte blot det selvtræningsprogram, han har fået udarbejdet i Liverpool for at skåne den krop, der gennem karrieren har været så genstridig, men de to andre var 'vitterligt tvivlsomme' kunne landstræneren efterfølgende fortælle.

Nu var der to så muligheder: 1) Morten Olsen var gået i gang med den rituelle spredning af sit røgslør, eller 2) Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli var rent faktisk (vitterligt) tvivlsomme til kampen mod Bulgarien.

En kombination af de tre er en endnu mere sandsynlig udlægning, for det er næppe realistisk at forestille sig, at Morten Olsen havde ladet to 100 procent raske unge mænd blive hjemme blot for at snyde den kommende modstander fra Bulgarien.

Morten Olsen og hans assistenter må altså i det sidste døgn før kampen tirsdag aften forholde sig til muligheden for, at der skal nye folk ind på den centrale plads på den offensive midtbaneposition og på venstre kant, lige som han skal gøre op med sig selv, om der er plads til et genvalg af den urutinerede og ikke fejlfri, men særdeles formstærke Nicolai Jørgensen, eller om Rommedahl skal have sin plads tilbage.

Allerede i forgårs kunne han fortælle, at de bagerste fem pladser vil blive besat af de samme, som startede inde mod Tjekkiet (Stephan Andersen, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger og Simon Poulsen), samt at han derudover helst ser så få ændringer som muligt. Derfor tyder alt på (også ud fra træningen søndag), at Dennis Rommedahl og Nicolai Jørgensen kommer til at kæmpe om pladsen som højre kant, hvis alle er klar, men at der derudover ikke vil blive ændringer på holdet i forhold til det, der startede i 3-0 sejren over Tjekkiet. En kamp, der også er blevet noteret i Bulgarien:

- Alle i Bulgarien blev overrasket over Danmark. I spillede en fremragende kamp. Det er tydeligt, at der er meget stor respekt omkring Danmark fra både spillere og fans, når man befinder sig omkring landsholdet. Det er særligt de unge spillere, Eriksen og Cornelius, der imponerer i Bulgarien, siger journalisten Nayden Todorov, der følger det bulgarske landshold for avisen 24 Chasa.

Ifølge ham kommer Bulgarien til Parken med stor selvtillid og intensionen om at spille afventende og kompakt, hvilket vil være præcis, hvad tekniske typer som Nicolai Jørgensen og Victor Fischer kan bruge som argumenter for, at de skal have spilletid.

- Hvis de er tilfredse med uafgjort og lader os komme, har jeg måske en fordel i, at det er sådan modstanderne gør stort set hver gang, jeg spiller for FCK, siger Nicolai Jørgensen eksempelvis som et godt argument for at score den startplads, han er i spil til.

Victor Fischer kandiderer først og fremmest til en indskiftningsrolle, og hans argumenter står ikke tilbage for FCK’eren.

- Jeg kan drible, jeg kan score mål. Det er vel en meget god ting at kunne bidrage med, siger Fischer.

 

 

 

Dagens Gossip