Skader udfordrer Gudmundssons optakt til VM-kvalkampe

To vitale VM-kvalifikationskampe mod Østrig søndag og onsdag venter det danske herrelandshold i håndbold, inden det kan slutte sig til deltagerfeltet ved slutrunden i januar i Frankrig.

Træner Gudmundur Gudmundsson er dog udfordret af flere skader blandt nøglespillere. Playmaker Rasmus Lauge og højrebacken Mads Christiansen er faldet fra op til kampen, og ved tirsdagens træning brækkede stregspilleren Jesper Nøddesbo næsen.

Desuden er forsvarsgeneralen René Toft Hansen fortsat ude med en skade.

- Vi forbereder os så godt, vi kan, men vi er hårdt ramt af skader. Vi er nødt til at ændre nogle ting, da det er erfarne spillere som Lauge og Mads Christiansen, vi mangler. Vi skal have andre ind både forsvars- og angrebsmæssigt.

- Vi har kun en højreback, der er venstrehåndet i Kasper Søndergaard. Vi er nødt til at forberede en højrehåndsspiller på at skulle spille højreback. Og så sker dette pludselig med Nøddesbo, så vi ved ikke, om han kan blive klar, siger Gudmundsson.

Trods afbuddene er Østrig et hold, Danmark bør slå over to kampe. Østrig var ikke med til EM i år, men ved VM sidste år spillede holdet i ottendedelsfinalen næsten lige op med Qatar, der siden tabte en tæt finale.

- Det er næsten det samme hold som dengang. Det har meget erfaring og er godt besat på næsten alle positioner. Østrig har en meget dygtig bagkæde og nogle gode fløje blandt andet.

- Det er et hold, Danmark skal slå over to kampe, men der er ingen nemme kampe i dag. Jeg forventer to hårde finaler mod et gold hold, siger landstræneren.

Den første kamp spilles i Odense søndag, mens returopgøret spilles i Wien i Østrig tre dage senere.

/ritzau/

Dagens Gossip