Skadesfri Kjær håber på fordel mod holdkammerater

Der kommer til at være et par velkendte ansigter på Portugals holdkort for Simon Kjær, når det danske landshold torsdag skal forsøge at give sig selv de bedste muligheder for en direkte billet til EM i Frankrig næste sommer.

Til dagligt spiller Kjær sammen med Nani og Bruno Alves i Fenerbahce, og han håber, at han kan drage fordel af sit kendskab.

- Det håber jeg da. I situationerne i kampen tror jeg egentlig bare, man vil gøre, som man plejer at gøre, men vi prøver selvfølgelig at forberede os på bedst mulig måde. Om det lige hjælper, kan man kun håbe på, siger Simon Kjær til Ritzau i landsholdslejren.

- Der er selvfølgelig lidt håneret de første par dage, man kommer tilbage i klubben, men så er det også det, siger forsvarsspilleren om lysten til at dukke et par klubkammerater.

Kjær blev ankelskadet i Danmarks seneste opgør mod Armenien, men han er tilbage på 100 procent.

- Det står fint til. Jeg har spillet 90 minutter i tre kampe, så der er ingen problemer, fortæller Fenerbahce-danskeren.

- Jeg kan godt i visse situationer mærke, at der har været lidt, hvis jeg for eksempel får et slag. Men i spil og bevægelse mærker jeg ikke noget til det.

Dermed er Morten Olsens foretrukne midterforsvar med Simon Kjær og Daniel Agger fit for fight til den vigtige kamp i Portugal torsdag.

Danmark kan med en sejr rykke fire point foran Albanien i kampen om andenpladsen, men albanerne har to kampe til at indhente det danske forspring.

En tredjeplads i gruppen betyder to playoffkampe mod en treer fra en anden gruppe om en plads ved næste sommers EM-slutrunde i Frankrig. Nummer et og to i gruppen er direkte kvalificeret til EM.

/ritzau/

Dagens Gossip