Skadestuer modtager færre slagsbrødre

Linda Nielsen, formand for DKR, glæder sig over den positive udvikling, men hun understreger, at man ikke må fjerne fokus fra tallene, bare fordi det går godt. Der er stadig masser, som kan gøres for at få voldstallet endnu længere ned.

»Vi kan arbejde på at nedbringe volden i nattelivet ved at opfordre værtshuse til at have en ansvarlig udskænkning og ved at påvirke de unges risikoadfærd,« siger formanden i en pressemeddelelse.

Den nye rapport viser, at unge mænd mellem 15 og 24 år er den gruppe, som oftest henvender sig til landets skadestuer som følge af vold. De udsættes oftest for vold på gaden, og i 80 procent af tilfældene skyldes voldsskaderne vold med en stump genstand, som eksempelvis en knytnæve eller en sten.

LÆS OGSÅ: Lavere risiko for en på snotten: Danskerne er blevet mindre voldelige

Linda Nielsen håber på, at forebyggende arbejde kan hindre, at de unge mænd ender i voldelige situationer.

»Fritids- og mentorindsatser, der giver børn og unge støttende og positive voksenrelationer, kan være med til at bremse tilgangen til rocker- og bandegrupperingerne, og i forhold til de unge, der er havnet i voldelige miljøer, kan man arbejde med træning af vredes- og aggressionshåndtering,« siger hun.

I første halvår af 2010 modtog landets skadestue cirka 9.500 henvendelser som følge af en voldsskade. I 2011 var det tal faldet til 8.900, og i første halvår af 2012 er tallet nede på 8.600. Det er et fald på 10 procent i forhold til 2010.

Alle sygehuskontakter i Danmark registres i Landspatientregistret. Kontakterne registreres med en overordnet årsag til sygehuskontakten. De henvendelser, der registres med kontaktårsag ’vold', danner baggrund for rapporten.

Dagens Gossip