Skadet angriber jagter startplads ved U21-EM

Fodboldspilleren Emil Berggreen har de seneste dage trænet for sig selv i U21-landsholdets træningslejr i Vedbæk forud for EM-slutrunden i Tjekkiet.

Angriberen fra Eintracht Braunschweig i Tyskland døjer med en skade i læggen, som også tvang ham til at trække sig fra A-landsholdets kamp mandag mod Montenegro i Viborg.

Emil Berggreen forventer dog at være klar, når det danske U21-hold onsdag i næste uge møder Tjekkiets EM-værter i Prag i den første kamp ved slutrunden.

- Det går fint, det går fremad hele tiden. Jeg ser det ikke som noget problem for min deltagelse, siger angriberen, der i vinterens transfervindue skiftede fra Hobro til Braunschweig i den næstbedste tyske række.

Danskeren nåede at score fem ligamål i forårssæsonen.

Med FCK's Andreas Cornelius ude af billedet på grund af en skade er der kamp om positionen som forreste angriber på Danmarks EM-hold.

Emil Berggreen fik kun spilletid i en enkelt af det danske holds i alt 12 EM-kvalifikationskampe, men han har efterfølgende været med i fire træningskampe.

Braunschweig-spilleren, der er i konkurrence med blandt andre Yussuf Poulsen fra RB Leipzig og Randers-angriberen Nicolai Brock-Madsen, er optimistisk i forhold til EM-spilletid.

Spørgsmål: Hvordan ser du på dine muligheder for at starte inde og få spilletid?

- Det skal du spørge Jess Thorup (U21-landstræner) om. Men jeg ved, at jeg kan gøre det godt, hvis jeg spiller, og jeg håber at komme til at spille fra start.

- Det bliver også op til mig selv i forhold til at træne godt. Og så skal jeg selvfølgelig nå at blive klar i ordentlig tid, så jeg kan nå at vise, at jeg er topklar. I den kommende weekend skal jeg være på 100 procent, siger Emil Berggreen.

Danmark skal ud over Tjekkiet også møde Tyskland og Serbien i gruppe A ved EM. De to bedste hold fra gruppen går videre til semifinalerne.

/ritzau/

Dagens Gossip