Skærm af for sommersolen

Desværre er mange dog generet af solen i højsommeren, da der kan blive helt ulideligt varmt indenfor – specielt hvis man bor i lejlighed.

Plissegardiner er et hit både oppe og nede
En af de helt store tendenser indenfor gardiner og solafskærmning, er de såkaldte plissegardiner. Plissegardiner er lidt en krydsning mellem persienner og almindelige rullegardiner, men hvos rullegardiner og persienner kun kan monteres i toppen af vinduet og herefter rulles ned, kan man med plissegardiner ofte montere dem i en slags skinne, så du selv bestemmer om de skal sidde i bunden, i midten eller i toppen af vinduet.

Det er særligt smart for folk, der bor i stueplan eller som har udsigt til naboens dagligstue. Man kan nemlig således køre sine plissegardiner ned i bunden af vinduet og rulle op, så man bevarer sin privatsfære, men uden at gøre lejligheden mørk og dunkel. Omvendt kan man også køre plissegardinet i top og rulle nedad, hvis det er en af de dage, hvor solen bare bager derudaf.

Udover en enestående funktionalitet, udemærker plissegardiner sig også ved at være langt mere rengøringsvenlige end f.eks. persienner, der har for vane at fungere som støvmagneter i hjemmet og ofte har behov for en fugtig klud, for ikke at se nussede ud.

Automatiserede gardiner i det moderne hjem
Der er ingen tvivl om, at elektronik, Wi-Fi og det, at kunne styre ting fra sin mobil, computer eller tablet bliver mere og mere dominerende i det moderne hjem. Det gælder også når vi taler om gardiner og solafskærmning.

Indenfor belysning, har Philips HUE længe domineret markedet, og selvom det uden tvivl er et rigtig smart produkt, så er det ingen match for en løsning, der udover lyset også kan styre dine gardiner, dine døre og alt andet man næsten kan forestille sig.

Opfindelsen hedder TaHoma, og har intet at gøre med den klassiske skrifttype på din computer. TaHoma er fremtidens totalløsning i det moderne hjem, og kan – uden at overdrive – klare stort set alt, uden at du skal røre andet end en finger. Blot ved hjælp af din smartphone, din tablet eller din computer, kan du med TaHoma systemet vælge om du vil åbne porte, låse døre, åbne eller lukke vinduer, tænde lys eller rulle dine gardiner for eller fra. Det er ubegribelig smart, men også relativt dyrt. I hvert fald sammenlignet med de manuelle pendanter, men de er jo selvsagt også manuelle – og det er jo det, vi gerne vil undgå.

Der bliver konstant udviklet nye produkter, der skal gøre vores boliger mere og mere intelligente og vi har næppe set det sidste endnu. Men med de systemer, der allerede findes på markedet, er der ingen tvivl om at prisen vil falde og tilgængeligheden blive større, ligesom vi kender det fra alt andet elektronik på markedet.

Gardiner og solafskærmning er en lavpraktisk gammeldags opfindelse, der sikkert snart vil blive totalt reformeret takket være systemer som disse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip