Skaf os flere arbejdspladser - så sænker vi skatten

»Vi har alle en motivationsfaktor. Erhvervslivet har selvfølgelig ønsket at få kigget på dækningsafgiften for at spare penge, og jeg har ønsket, at hvis vi skulle gøre det, skulle det være ud fra en social profil, hvor vi alle sammen tager ansvar for kommunen. Det er ikke rimeligt, at vi har arbejdsløse borgere i kommunen, når vi importerer arbejdskraft udefra,« siger borgmester i Horsens Peter Sørensen (S).

Det er den såkaldte dækningsafgift for forretningsejendomme, som kommunerne tilbyder at sætte ned. I Horsens Kommune sænker de afgiften med 1,5 promillepoint årligt, hvilket betyder, at den til næste år er sat ned fra 6 til 4,5.

I Dansk Industri Horsens er formand Ole Simonsen også tilfreds med aftalen.

»Vi har prøvet at afskaffe aftalen i mange år, men det har der ikke været politisk flertal for. Vi ser derfor den nye model som den eneste måde, hvorpå vi kan få aftrappet afgiften,« siger han.

Også i Odense Kommune har man planer om at nedsætte afgiften med 1,2 promillepoint til næste år, men målet er at få afgiften afviklet i 2018, fortæller borgmester Anker Boye (S).

»Vi har en aftale om, at vi prøver at lave et forstærket noget-for-noget partnerskab med erhvervslivet. Hvis de kan hjælpe os med at få flere af dem, som vi har stående uden for arbejdsmarkedet, ud i beskæftigelse, så vil vi sætte dækningsafgiften yderligere ned,« siger Anker Boye.

I Dansk Byggeri er man glad for udviklingen, men ikke tempoet.

»Det er rigtig positivt, at flere kommuner sænker afgiften, men vi har dog den opfattelse, at det ikke går hurtigt nok. Mange steder sænker man den kun med 0,1 promille ad gangen,« siger Lea Stentoft, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Dagens Gossip