Skakmester udfordrer Corbyn som leder af britiske Labour

Skrevet af admin

11/07/2016

Dagens topnyheder

Angela Eagle, en dreven politiker og tidligere juniormester i skak, udfordrer Jeremy Corbyn som leder af det britiske parti Labour.

- Det er dystre tider for Labour og det er dystre tider for vores parti, siger Eagle på et pressemøde.

- Jeremy Corbyn er ikke i stand til at levere det lederskab, denne enorme opgave kræver, siger hun ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Jeg ville ikke gøre dette, hvis ikke jeg mente, at jeg havde noget at byde på i forhold til at samle vores parti og vores land, tilføjer Eagle.

Labours partisekretær, Iain McNicol, har mandag meddelt, at et formandsopgør er en realitet, da Angela Eagle har modtaget tilstrækkeligt med nominationer.

Eagle er tidligere fagforeningskvinde, samt tidligere ungdomsmester i skak. Lykkes den 55-årige Eagles mission, vil hun også blive den første homoseksuelle leder af partiet.

Eagle betegner sig selv som en "socialist i praksis", som ikke er en del af nogen af de fløje, der har forbindelse til de tidligere premierministre Gordon Brown og Tony Blair.

Labour er ligesom det konservative regeringsparti i dyb krise efter folkeafstemningen om medlemskabet af EU.

23. juni stemte et flertal af briter for at forlade unionen. Både Labours leder, Jeremy Corbyn, og premierminister David Cameron førte kampagne for at blive i EU.

Men Corbyn formåede ikke troværdigt og med hjertet at bringe sine medlemmer med, lyder kritikken.

Han har afvist gentagne opfordringer til at træde tilbage som partiformand, herunder også en tillidsafstemning, hvor 170 af partiets 231 parlamentsmedlemmer udtrykte mistillid til ham.

Corbyn har fortsat stor opbakning fra fagforeningerne og partiets græsrødder.

/ritzau/Reuters