Skamskudt ishockeymålmand: Jeg holdt ikke niveau

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Der var ingen af de danske spillere, der havde en specielt morsom oplevelse i Ice Palace i Moskva, da Danmark torsdag blev ydmyget med 1-10 af det russiske landshold ved ishockey-VM.

Men særligt målmanden Simon Nielsen havde en rådden aften, hvor han ellers endelig havde fået tildelt istid af landstræner Jan Karlsson, men slet ikke formåede at udnytte sin VM-chance.

- Det var ikke så sjovt, de fik mange mål, lyder kommentaren fra en kortfattet Simon Nielsen efter den russiske nedskydning.

Herning-keeperen har tålmodigt ventet på sit øjeblik, mens kollega og konkurrent Sebastian Dahm har brilleret i det danske mål.

Og med den uheldige forestilling torsdag aften kan det godt tænkes, at Nielsen kommer til at vente endnu et stykke tid, før han igen vogter målet i en VM-kamp.

På spørgsmålet, om der var nogle af de russiske mål, han burde have forhindret, lyder svaret:

- Helt sikkert, helt sikkert.

Han endte med en beskeden redningsprocent på 75, men det skal med i vurderingen, at han i flere tilfælde blev solgt af et noget naivt spillende dansk hold, der lavede mange kostbare fejl.

- Jeg er ikke i en position, hvor jeg skal pege fingre af nogen. Jeg må kigge på mig selv, og jeg holdt ikke niveau i dag, siger Simon Nielsen.

Landstræner Karlsson medgiver, at målmanden ikke havde sin bedste dag, men påpeger, at han havde vanskelige arbejdsbetingelser mod et storspillende russisk hold.

- Han skal ikke være så vred på sig selv. Han sloges for det isen. Vist var der nogle mål, som han skulle have gjort noget ved, men han skal være stolt. Han var på en frygtelig svær opgave, siger Jan Karlsson.

/ritzau/