Skandale med udbytteskat vokser med flere milliarder

Skat har afdækket formodet svindel med udbytteskat for yderligere 2,9 milliarder kroner.

Svindlen har ellers tidligere været opgjort til 6,2 milliarder kroner, men nu meddeler Skat i en pressemeddelelse, at svindlen samlet kan løbe op i hele 9,1 milliarder kroner.

- Det er jo rystende, at der kan forekomme så alvorlig svindel. Skat gjorde dengang opmærksom på, at de 6,2 milliarder kroner var et foreløbigt skøn over svindlens omfang, og nu ser det ud til, at beløbet er en del større. Det ærgrer mig selvfølgelig utrolig meget, siger skatteminister Karsten Lauritzen i pressemeddelelsen.

I oktober kom det frem, at Statsadvokaturen for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – også kaldet Bagmandspolitiet - beslaglade 1,7 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i England.

- Jeg kan kun håbe, at det gode politiarbejde, som Bagmandspolitiet udfører i denne sag, kan føre til yderligere beslaglæggelser, så vi kan få mest muligt tilbage til den danske statskasse, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

- Det kan vi langt fra tage for givet. Men jeg ved, at Bagmandspolitiet gør et stort stykke arbejde, og at Skat bidrager med alt, hvad de kan.

Skat oplyser desuden i pressemeddelelsen, at svindlen endnu ikke er fuldt afdækket, og at det derfor ikke kan udelukkes, at det samlede svindelbeløb bliver endnu højere.

Jim Sørensen, indsatsdirektør i Skat, understreger, at der er ekstra fokus på udbytteområdet.

- Lige nu er vi i gang med de aktuelt 27.000 anmodninger om udbytterefusion, og vi indfører nye fremadrettede processer, som helt klart minimerer risikoen for uberettigede refusioner, siger Jim Sørensen.

- Den detaljerede gennemgang er færdig inden sommerferien. Derudover håndterer vi svindelsagen i tæt samarbejde med SØIK.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip