Skandale med udbytteskat vokser med flere milliarder

Skrevet af admin

16/11/2015

Dagens topnyheder

Skat har afdækket formodet svindel med udbytteskat for yderligere 2,9 milliarder kroner.

Svindlen har ellers tidligere været opgjort til 6,2 milliarder kroner, men nu oplyser Skat, at svindlen samlet kan løbe op i hele 9,1 milliarder kroner.

- Det er jo rystende, at der kan forekomme så alvorlig svindel. Skat gjorde dengang opmærksom på, at de 6,2 milliarder kroner var et foreløbigt skøn over svindlens omfang, og nu ser det ud til, at beløbet er en del større. Det ærgrer mig selvfølgelig utrolig meget, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en pressemeddelelse.

I oktober kom det frem, at Statsadvokaturen for Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) – også kaldet Bagmandspolitiet - beslaglade 1,7 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i Storbritannien.

- Jeg kan kun håbe, at det gode politiarbejde, som Bagmandspolitiet udfører i denne sag, kan føre til yderligere beslaglæggelser, så vi kan få mest muligt tilbage til den danske statskasse, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

- Det kan vi langt fra tage for givet. Men jeg ved, at Bagmandspolitiet gør et stort stykke arbejde, og at Skat bidrager med alt, hvad de kan.

Skat oplyser desuden, at svindlen ikke er fuldt afdækket, og at det derfor ikke kan udelukkes, at det samlede svindelbeløb bliver endnu højere.

Jim Sørensen, indsatsdirektør i Skat, understreger, at der er ekstra fokus på udbytteområdet.

- Lige nu er vi i gang med de aktuelt 27.000 anmodninger om udbytterefusion, og vi indfører nye processer, som helt klart minimerer risikoen for uberettigede refusioner, siger Jim Sørensen og tilføjer:

- Den detaljerede gennemgang er færdig inden sommerferien. Derudover håndterer vi svindelsagen i tæt samarbejde med Søik.

Ifølge Ritzaus oplysninger giver oplysningerne om de 2,9 milliarder kroner ikke anledning til, at skatteministeren vil iværksætte nye initiativer i den oprydning, som er i gang.

I forvejen er der oprettet en særlig task force med fokus på kontrol af udbytteskat og en tværministeriel arbejdsgruppe, som skal se på, om lovgivningen på området er tilstrækkelig.

Desuden vil en ny overvågnings- og analyseenhed overvåge alle typer af udbetalinger i Skat. Der etableres også en ny antisvindelenhed målrettet international svindel og kriminalitet på skatteområdet. Samlet set styrkes udbytteområdet med 50 årsværk.

Skats direktør, Jesper Rønnow, tog i september en række personalemæssige konsekvenser af svindelsagen, og der er ikke lagt op til, at der skal ske yderligere i den retning.

/ritzau/