Skandale under opsejling: Forsøgte Aserbajdsjan at købe grandprix-stemmer?

Det litauiske online magasin 15min.lt fik lørdag flere tips fra studerende i den litauiske hovedstad Vilnius om, at to russisktalende mænd gik rundt i kvarteret omkring White Bridge i Vilnius og forsøgte at købe stemmer til Aserbajdsjans sang. Det skriver Aftonbladet.se ifølge bt.dk.

Avisens journalister foregav derefter at være almindelige borgere, og opsøgte mændene. Med et skjult kamera og en skjult båndoptager dokumenterede de mødet med de to mænd på en cafe i Vilnius.

De mystiske mænd kom til mødet i en hvid BMW. Mødet varede cirka ti minutter, og mændene spurgte journalisterne, om de ville stemme på Aserbajdsjan, så mange gange som muligt samme aften.

Man kan stemme op til 20 gange på et enkelt land. For ulejligheden ville de få knap 200 kr.

Ifølge de litauiske journalister fortalte mændene, at aktiviteten var udbredt, og at Aserbajdsjan arbejdede på denne måde i flere lande.

»Vi arbejder i Ukraine, Kroatien og Schweiz. Vi har sendt folk til 15 lande,« siger en af ??mændene på videoen.

»Vi gjorde det samme i semifinalen.«

Mange studerende har arbejdet for dem ved at stemme, siger de. En af mændene siger, at det koster flere millioner at vinde konkurrencen. Efter ti minutter forlader de caféen og kører væk i deres hvide BMW.

Der har i årevis været rygter om, at landet snyder med stemmerne.

Jon Ola Sand, der er European Broadcasting Unions Melodi Grand Prix-ansvarlige. hævder, at lignende optagelser normalt er et fupnummer.

»Jeg har ikke set klippet, så jeg har ingen kommentarer. Vi har et meget godt system, og jeg er helt sikker på, at vi har et godt resultat. Vi har ingen grund til at tro, at nogen har snydt,« siger han til Aftonbladet.se.

Videoklippet fra 15min.lt kan ses nedenunder.....

Dagens Gossip