Skandalen om Skats ejendomsvurderinger vokser

Skandalen om Skats mange forkerte ejendomsvurderinger er langt fra overstået ifølge Ekstra Bladet.

Avisen skriver, at Kammeradvokaten allerede i slutningen af 2012 fastslog, at Skat i årevis har handlet i strid med loven ved at forhindre utilfredse boligejere i at få genoptaget sager om ejendomsvurderinger.

Konkret drejer det sig om fradrag i grundværdien i forbindelse med forbedringer af boligen.

Det fremgår af en orientering, som skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i januar i år gav til Folketingets skatteudvalg.

- Kammeradvokaten vurderer (...), at den nuværende praksis ikke er lovlig, idet den betegnes som klart ulovlig og ansvarspådragende, fortalte skatteministeren til udvalgets medlemmer.

Dermed kan tusindvis af boligejere været blevet snydt for tilbagebetaling af for meget betalt ejendomsskat, skriver Ekstra Bladet.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

Chefjurist Christian Gommesen fra advokatfirmaet Rafn & Søn betegner sagen som en "gigantskandale".

Skat har nægtet at genoptage sager om vurderinger, der ligger længere end tre år tilbage i tid - selv om borgerne har krav på det, såfremt en række betingelser er opfyldt, forklarer han.

- Men den bestemmelse har Skat på ulovlig vis pure nægtet at følge, siger Christian Gommesen til Ekstra Bladet.

Konsekvensen af Kammeradvokatens vurdering er, at Skat nu skal gennemgå samtlige sager fra de seneste 10 år om fradrag for forbedringer. Ifølge Skat vil det tage 40 medarbejdere op til to år at gennemgå papirbunken på op til 30.000 sager.

Christian Gommesen anser det for en af de største forvaltningsskandaler nogensinde, og han bakkes op af blandt andre Torben Bagge, ekstern lektor i skatteret på Aarhus Universitet.

- Det er endnu et eksempel på, hvordan det her med ejendomsvurderingerne har været misrøgtet i Skat, og hvordan det hele har sejlet, siger Torben Bagge til Ekstra Bladet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip