Skandaleombrust eks-borgmester dropper Folketings-drøm

Skrevet af admin

26/01/2015

Mest læste i dag

Den skandaleombruste tidligere borgmester i Fredericia Thomas Banke har af "personlige årsager og familiemæssige hensyn" valgt at trække sit kandidatur som folketingskandidat efter en grundig tænkepause i weekenden.

Udmeldingen kommer blot fire dage efter, at han meddelte, at han ønskede at stille op til Folketinget ved næste valg.

- Det er med stort vemod, men dog også ro i sindet, at jeg må trække mit kandidatur. Vemod, fordi jeg har modtaget rigtig mange pæne ord, skulderklap og i det hele taget fået stor støtte, hvilket jeg ydmygt takker alle for – det har gjort et stort indtryk på mig.

- Men det sker dog med ro i sindet, fordi jeg kan konstatere, at min person fortsat er langt mere interessant end politikken, siger Thomas Banke i en pressemeddelelse.

Den nu 33-årige Thomas Banke er tidligere formand for Venstres Ungdom. Han brød mange års socialdemokratisk styre i Fredericia Kommune, da han satte sig på borgmesterposten efter kommunalvalget i 2009.

Men tre år senere måtte han forlade embedet efter en række dårlige sager om rod i bilag og et overforbrug af morfin.

- Det er en stor beslutning at vælge at blive kandidat og dermed en offentlig person, og den beslutning skal hver kandidat træffe for sig selv - det har bestyrelsen stor forståelse for, siger kredsformand Jakob Ladingkær.

De tre kandidater Venstres medlemmer skal vælge mellem er journalist og tidligere folketingsmedlem for Fremskridtspartiet Jan Køpke Christensen, politiefterforsker Kurt Kingod og direktør Peter Jørgensen.

Dermed overtager Peter Jørgensen pladsen fra Thomas Banke, der ellers meldte sit kandidatur fredag.

Opstillingsmødet bliver afholdt torsdag 29. januar i Bøgeskovhallen i Fredericia.

/ritzau/