Skandaleramt bro er åbnet med tre års forsinkelse

Hundredvis af københavnere satte for første gang fødderne på broen mellem Nyhavn og Christianshavn, da Inderhavnsbroen blev åbnet torsdag klokken 18.00.

Åbningen blev først varslet få timer inden og sætter punktum for et anlægsprojekt, der gang på gang er blevet forsinket og desuden har overskredet det oprindelige budget.

Netop de tidligere forsinkelser er årsagen til, at Københavns Kommune hemmeligholdt det præcise tidspunkt for åbningen til det sidste.

Inderhavnsbroen er også kendt som "Kyssebroen". Den skulle oprindeligt have stået klar allerede i 2013. Men talrige problemer med blandt andet konstruktionen af broens lukkemekanisme har trukket arbejdet i langdrag.

Broen blev 1. juli afleveret fra entreprenørfirmaet Valmont SM til Københavns Kommune. En uges klargøring af broen er gået forud for indvielsen torsdag.

Beslutningen om at bygge Inderhavnsbroen blev taget tilbage i 2008 af Københavns politikere. Projektet blev sat i værk med stor økonomisk støtte fra A.P. Møller Fonden.

Broen var budgetteret til at koste 200 millioner kroner, men på grund af de mange forhindringer undervejs er udgifterne steget med cirka 100 millioner kroner.

Ud over adskillige byggetekniske problemer har projektet været udfordret af, at hovedentreprenøren Pihl & Søn i 2013 gik konkurs.

Først 19. august indvies Inderhavnsbroen officielt.

Det bliver "en festlig københavnerbegivenhed på begge sider af havnen", skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

/ritzau/

Dagens Gossip