Skandaleramt forbund dropper præsident for en stund

Concacaf, der er fodboldforbund for Nord- og Centralamerika og Caribien, vil ikke her og nu forsøge at erstatte sin suspenderede præsident, Alfredo Hawit.

Det meddeler forbundet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside sent mandag.

Alfredo Hawit, som også er vicepræsident i Fifa, blev suspenderet i 90 dage i fredags.

Det gjorde han i en særlig sag om bestikkelse i forbindelse med salg af marketingrettigheder i forbindelse med fodboldkampe i Latinamerika, herunder VM-kvalifikationskampe.

Også præsidenten for det sydamerikanske fodboldforbund, Conmebol, Juan Angel Napout fra Paraguay, blev suspenderet i fredags.

- Forbundets eksekutivkomité har enstemmigt vedtaget ikke at udpege en ny præsident, men i stedet lede forbundet gennem medlemmer af eksekutivkomitéen, indtil en ny præsident er valgt demokratisk, lyder meldingen fra Concacaf.

Valget finder sted i Mexico City på forbundets kongres den 12. maj.

Beslutningen kommer, efter at Concacaf har måttet konstatere, at forbundets nu seneste tre præsidenter alle er mistænkt i større bestikkelsessager i Fifa.

- Det er nøglen til Concacafs fremtid, at den næste præsident bliver valgt af en enig og fuld kongres, snarere end at han blot bliver udpeget, lyder det i en pressemeddelelse fra Horace Burrel, som er medlem af Concacafs eksekutiv komité.

Alfredo Hawit havde således kun været præsident siden maj, hvor hans forgænger Jeffrey Webb var blandt de mange, som blev tilbageholdt i Schweiz.

Webbs forgænger Jack Warner er også mistænkt i sagen om korruption i Fifa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip