Skandaleramt it-firma hjælper politiet i bestikkelsessag

It-selskabet Atea, der kom på alles læber i 2015 med afsløringerne om bestikkelse i den såkaldte Region Sjælland-sag, har hjulpet politiet frem mod de 27 anholdelser, der er foretaget tirsdag.

Det skriver it-firmaet i en pressemeddelelse.

- Siden juni 2015 har Atea haft et omfattende samarbejde med SØIK (også kendt som Bagmandspolitiet red.), også om de forhold som dagens sigtelser omfatter, skrives der i pressemeddelelsen.

I alt 27 anholdte personer er tirsdag blevet anholdt og sigtet for at have modtaget bestikkelse i form af gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

Personerne, der typisk er ansat i offentlige it-afdelinger, er under mistanke for at have fået udstyret af en it-virksomhed i strid med reglerne for gaver til offentligt ansatte.

Atea skriver ikke i deres pressemeddelelse, om det er ansatte eller tidligere ansatte i deres it-selskab, der har været indblandet i at give gaver til de 27 anholdte.

Flere tidligere ansatte i Atea er dog tidligere blevet sigtet i en anden bestikkelsessag, der startede i sommeren 2015.

Sagen startede, da politiet fattede mistanke om, at tidligere ansatte i Atea, der senere blev ansat hos firmaet 3A-it, havde bestukket ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

De tidligere Atea-ansatte skulle ifølge politiets sigtelse havde givet en million kroner til de offentligt ansatte fra 2007-2015.

Blandt andet skulle de ansatte i Region Sjællands it-afdeling angiveligt have brugt pengene på dyre udenlandsrejser til Dubai og USA og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til Atea.

I alt er 13 personer blevet sigtet i Atea-sagen, og seks har været varetægtsfængslet. To er ansat i Rigspolitiet og Region Sjælland, og fire var medarbejdere i Atea og 3A-it.

Sagen er endt med at koste flere i Region Sjælland jobbet, herunder en tidligere direktør.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip