Skandaleramt parti står til sejr i Bayern

CSU har regeret delstaten uafbrudt i 56 år, og partiet ser ud til at få knap halvdelen af stemmerne denne gang. Dermed er der udsigt til, at ministerpræsident Horst Seehofer kan fortsætte.

Ved det seneste valg i 2008 fik CSU godt 43 procent af stemmerne, og selv om de fleste betragter det som en solid opbakning, så var det en vælgermæssig kæberasler - en tilbagegang på hele 17 procentpoint - i forhold til valget i 2003.

Selv om CSU så sent som i foråret var involveret i skandalesager, lader det ikke til at koste stemmer. I foråret blev partiet beskyldt for magtfuldkommenhed og kammerateri, da det kom frem, at en række CSU-medlemmer af delstatens parlament havde ansat familiemedlemmer for offentlige kontorpenge.

Nogle måneder tidligere havde CSU sagt farvel til partiets pressetalsmand efter en anden skandale. Han blev beskyldt for at forsøge at påvirke TV-kanalen ZDFs politiske dækning.

Endnu en sag dukkede op i dette forår, da det kom frem, at fodboldklubben Bayern Münchens præsident, Uli Hoeneß, havde placeret et større millionbeløb i Schweiz for angiveligt at undgå at betale skat. Selv om Uli Hoeneß ikke er CSU-politiker, ramte sagen partiet, fordi fodboldpræsidenten og Bayerns politiske top plejer omgang.

Næste søndag er det hele Tyskland, der går til valg. Her stemmer vælgerne om, hvorvidt CDUs Angela Merkel skal fortsætte som kansler eller afløses af SPDs Peer Steinbrück.

Dagens Gossip