Skandaleramte Volkswagens nettoresultat falder 20 procent

Skrevet af admin

31/05/2016

Mest læste i dag

Tyske Volkswagens nettoresultat faldt 20,1 procent til 2,31 milliarder euro - svarende til knap 17,2 milliarder danske kroner - i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Det viser bilgigantens netop offentliggjorte regnskab for første kvartal af 2016, skriver nyhedsbureauet AFP.

Også Volkswagens omsætning faldt, viser regnskabet. Omsætningen faldt således i år 3,4 procent til 50,96 milliarder euro - eller knap 379 milliarder danske kroner - sammenlignet med de første tre måneder af 2015.

Trods faldet i både nettoresultat og omsætning lyder det i en erklæring fra Volkswagen, at ledelsen er tilfreds med kvartalsregnskabet.

- I lyset af de mange udfordringer, vi står over for i øjeblikket, er vi samlet set tilfredse med begyndelsen på det, som utvivlsomt bliver et udfordrende år, udtaler administrerende direktør Matthias Müller i en skriftlig erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det er lykkedes os at begrænse det økonomiske tab fra dieselskandalen og skabe respektable resultater under meget vanskelige forhold, siger han.

Det sker med henvisning til den skandale, den tyske bilproducent kæmper med i øjeblikket.

11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med en software, der skal skjule bilernes udledning af de såkaldte NOx-gasser, og det er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen.

NOx er en fællesbetegnelse for de to stoffer kvælstofdioxid (NO2) og kvælstofoxid (NO).

Også antallet af solgte biler på verdensplan er faldet i første kvartal af 2016 sammenlignet med samme periode sidste år. Faldet er på 1,2 procent, hvilket svarer til 2,6 millioner færre solgte enheder.

Dog fastholder Volkswagen sine forventninger til hele året.

- Vi bekræfter vores forventninger til hele året med et samlet fald i omsætningen på op til fem procent, oplyser bilproducenten i en skriftlig meddelelse.

/ritzau/