Skanderborg holder liv slutspilshåb efter sejr i drama

17/03/2016

Skanderborgs håndboldherrer holder liv i drømmen om en slutspilsplads frem til sidste spillerunde i grundspillet. Det skete efter et drama torsdag aften.

I torsdagens opgør i næstsidste spillerunde vandt holdet på hjemmebane med 21-20 over Sønderjyske. Netop de to klubber kæmper om den sidste og ottende plads i slutspillet.

Nu er begge mandskaber noteret for 23 point inden sidste runde, men Sønderjyske har sin skæbne i egne hænder, fordi holdet er bedst indbyrdes. Det er sønderjyderne i kraft af sejren på 25-21 i hjemmekampen mod Skanderborg tidligere på sæsonen.

Sønderjyske kunne sikre sig pladsen i slutspillet med mindst uafgjort. Det havde holdet indtil to sekunder før tid, hvor Skanderborgs Morten Olesen scorede sejrsmålet.

I den intime hjemmebanehal kaldet "Cigaræsken" fik Skanderborg en perfekt start på kampen. Holdet kom foran 3-0 og klarede lige netop at holde Sønderjyske fra scoring i de første fem minutter.

Sønderjyske kom dog i gang, men havde svært ved at hente den målmæssige afstand og var undervejs bagud 6-10.

Kampen var aldeles intens, spillerne var meget tændte. Nogle måske endda overtændte. Skanderborgs Kasper Nielsen fik rødt kort efter godt 20 minutter for et hård tackling. Hjemmeholdet kørte alligevel en pauseføring på 12-10 hjem.

I anden halvleg kom Sønderjyske derimod bedst fra land, og efter syv minutter sørgede Kasper Thomsen for den første føring til gæsterne til stillingen 15-14.

Men Skanderborg kom tilbage og var foran 19-17 med ti minutter tilbage. Hjemmeholdet var endda i en gunstig position en mand i overtal, men i undertal kom Sønderjyske tilbage på 19-19.

Derfra blev det en ren gyser i de sidste fem minutter. Skanderborg førte 20-19, men 20 sekunder før tid udlignede Kenneth Bach Hansen for Sønderjyske.

Det gav Skanderborg chancen for at score sejrsmålet i det sidste angreb, og det lykkedes altså ved Morten Olesen.

Nu venter en spændende sidste spilledag i grundspillet. Her spiller Skanderborg igen på hjemmebane mod Ribe-Esbjerg, mens Sønderjyske spiller ude mod Mors-Thy. Her får Sønderjyske endnu en chance for at sikre sig den ottende plads i slutspillet.

Alle kampe i sidste runde begynder på onsdag klokken 19.30.