Skanderborg: Situationen er helt umenneskelig

Skanderborg Håndbold havde alt at spille for få timer før den afgørende runde i Boxer Herreligaen.

Men så besluttede Dansk Håndbold Forbunds appeludvalg at skride til handling i sagen om KIF Kolding Københavns ulovlige brug af en træner i tre kampe, og dermed blev Sønderjyskes håndboldherrer pludselig klar til slutspillet på bekostning af Skanderborg.

Det skyldtes, at Håndboldens Appelinstans besluttede at fratrække KIF Kolding København fem point, som var opnået i kampene mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy i februar, og i stedet blev disse tre hold tildelt pointene.

Det ændrede med ét slag tilgangen til onsdagens kamp mellem Skanderborg og Ribe-Esbjerg, da Skanderborg inden afgørelsen stadig kunne sikre sig den sidste slutspilsplads i stedet for Sønderjyske.

Det kan ikke lade sig gøre længere, og det smerter i Skanderborg.

- Situationen er helt umenneskelig – specielt over for spillerne, der har spillet sig til den her position.

- Det var jo kæmpe stort for sådan en lille lorteklub som vores at være så langt og have chancen for at komme i slutspillet. At blive frataget chancen på grund af en skrivebordssejr er jo helt ubeskriveligt, siger Torben Væver, der er sportschef i Skanderborg Håndbold til TV 2 Sport.

Kendelsen kan dog ankes til DIF Idrættens Højeste Appelinstans, hvilket skal ske inden for fire uger, og derfor føler Skanderborg stadig, at der er noget at spille for.

- Fordi dom nummer to er kommet nu, er det ikke ensbetydende med, at vi har hørt det sidste til den her sag.

- Så at lukke os helt ude af slutspillet ville måske være lidt farligt, siger han og udelukker ikke, at Skanderborg vil anke sagen sammen med KIF Kolding København.

KIF Kolding København rutsjer ned på en sjetteplads i ligaen, mens bundholdet Skive med de to skrivebordspoint stadig har chancen for at overleve i ligaen, idet holdet nu kun er to point efter Nordsjælland - og bedre indbyrdes.

/ritzau/

Dagens Gossip