Skanderborg-sportschef: Ortega-sag er uværdig

Mens KIF Kolding København står tilbage som vinder af den såkaldte Ortega-sag, står Skanderborg Håndbold tilbage som den store taber.

Skanderborg sluttede som nummer ni i grundspillet og missede lige akkurat slutspillet.

Holdet havde ellers udsigt til at kæmpe om en slutspilsplads på sidste spilledag, men da Dansk Håndbold Forbund få timer inden kampstart fratrak KIF fem point for ulovlig brug af træner Carlos Ortega i kampe mod Skive, Sønderjyske og Mors-Thy, var Skanderborg pludselig uden chance.

Torsdag omstødte Danmarks Idrætsforbunds (DIF) højeste appelinstans så dommen, og KIF fik de fem point tilbage. Havde Skanderborg kendt til den udgang, havde holdet alligevel haft en chance på sidste spilledag.

- Jeg synes, det er uværdigt, at det skal afgøres på denne måde. At vi kan spille 25 runder og have chancen for at komme i slutspillet før sidste spillerunde, og så bliver den frataget på grund af nogle jurister, der ikke er deres opgave voksen, siger Skanderborgs sportschef, Torben Væver.

Skanderborg endte med at tabe den sidste kamp til Ribe-Esbjerg, mens Sønderjyske vandt den sidste kamp over Mors-Thy. Dermed avancerede Sønderjyske fra en ottendeplads med fire point ned til Skanderborg.

Men begge kampe kunne have fået et andet udfald, hvis KIF aldrig var blevet frataget fem point, og klubberne dermed var gået ind til sidste runde på andre forudsætninger, mener Væver.

Nu kunne Sønderjyske i stedet spille frit mod Mors-Thy, som holdet aldrig tidligere havde slået på udebane.

- Selvfølgelig kunne det havde givet et andet udfald. Jeg var nede i omklædningsrummet og så mine spillere i hovedet, da de fik at vide, at de alligevel ikke havde en chance.

- Sønderjyske var også gået til sin kamp i Mors med en anden tilgang, hvis de ikke havde den sikkerhedsline i baghånden. Den bad de om at få og fik den. Det giver en ekstra dårlig smag i munden, at Sønderjyske var med til at få sagen op, siger sportschefen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip