Skanderborgs matchvinder: Den skulle bare flæskes ind

Med et sejrsmål to sekunder før tid sørgede Skanderborgs Morten Olesen for, at der på grundspillets sidste spilledag er spænding om den sidste slutspilsplads i herrernes håndboldliga.

Olesen scorede til 21-20 mod Sønderjyske i opgøret mellem nummer otte og ni i ligaen.

- Vi fik sat spillet rigtig godt op, og jeg havde ikke så meget tid, så den skulle bare flæskes ind.

- Det var begrænset, hvad jeg nåede at tænke. Men jeg kastede forbi et par minutter forinden, så anden gang holdt jeg den lidt længere, siger Morten Olesen.

Skanderborg og Sønderjyske, der jagter den ottende og sidste slutspilsplads, har begge 23 point.

Men Sønderjyske kan selv afgøre det i sidste runde med en sejr ude over Mors-Thy, fordi holdet er bedre indbyrdes efter 25-21 i den første kamp mod Skanderborg.

Derfor skulle Skanderborg vinde med større cifre for at have skæbnen i egne hænder i den sidste kamp mod Ribe-Esbjerg.

- Vi er glade for sejren, for så lever drømmen om at komme med i slutspillet. Men vi havde håbet på mere. Men vi spiller kampen mod Ribe-Esbjerg, som om at den kan sende os videre, og så håber vi, at Mors-Thy kan hjælpe os.

- De har egentlig gjort det rimelig godt på det seneste, og så må vi håbe, at Sønderjyske bliver lidt shaky. Uanset har vi haft en god sæson, og vi vil sørge for at slutte den godt af, siger Skanderborgs matchvinder.

Sønderjyske kunne have sikret sig slutspilspladsen med mindst et point, og det så ud til at lykkes med udligningen 20 sekunder før tid. Men i stedet endte kampen i skuffelse for Sønderjyske og træner Morten Henriksen.

- Det er en bitter følelse lige nu, eftersom vi udlignede 20 sekunder før tid. Det var en intensiv fight fra begge hold, og det var tydeligt, at der var meget på spil i en vild kulisse.

- Jeg havde gerne set, vi havde været skarpere i angrebsspillet i anden halvleg. Der var for langt mellem vores scoringer, men vi havde svært ved at finde løsninger over for deres aggressive forsvar, siger Morten Henriksen.

Hans hold kan trods alt selv afgøre sagerne i den sidste kamp mod Mors-Thy, men helt tryg ved situationen er han ikke.

- Vi har det traditionelt rigtig, rigtig svært på udebane mod Mors-Thy. Vi har ikke vundet der før, men det sker forhåbentlig første gang på onsdag. Men først skal jeg lige sunde mig på dette nederlag, siger træneren.

Samtlige kampe i sidste spillerunde begynder onsdag klokken 19.30.

/ritzau/

Dagens Gossip