Skarp russer udspiller Serena Williams i Miami

Serena Williams er færdig ved WTA-turneringen Miami Open, efter at den topseedede amerikaner i to tredjedele af ottendedelsfinalen på det nærmeste blev udspillet af russeren Svetlana Kuznetsova.

Efter at have kæmpet sig til sejr i tiebreaken i første sæt blev Williams drevet godt og grundigt rundt af Kuznetsova i de to næste sæt, og russeren sejrede med 6-7, 6-1, 6-2.

Dermed får Williams ikke sin niende titel i turneringen i hjemlandet.

Den amerikanske verdensetter brød Kuznetsova tidligt i første sæt, men russeren fik hurtigt brudt tilbage, og så fulgtes de to ellers til 6-6.

I tiebreaken kom Williams hurtigt foran, og med fornyet præcision i sit kraftfulde spil sikrede hun sig sættet med sejr på 7-3 i tiebreaken.

Men det var ikke en 21-foldig grand slam-vinder på sit topniveau, og hun havde det ukarakteristisk svært i egne servepartier.

Williams, som er blandt de dygtigste servere på WTA Tour, lavede hele ni dobbeltfejl og lod sin modstander komme til intet mindre end 15 breakbolde.

Det udnyttede Kuznetsova blandt andet til at bryde Williams serv til 3-1 i andet sæt, og det duftede for alvor af russisk sætsejr, da russeren også brød til 5-1.

Kuznetsova kunne uden tvivl mærke, at den amerikanske tennisdronning vaklede i sit spil. Det gav 15.-seedede Kuznetsova selvtillid, og hun tog sættet med overbevisende 6-1.

Og Serena Williams fortsatte det sløje spil fra starten af andet sæt, hvor Kuznetsova brød to gange - det seneste brud til 3-0, hvilket var det ottende parti i træk i kampen til russeren.

Først med et servegennembrud til 1-3 fik Williams sat en prop i blødningen, men proppen sprang hurtigt af igen, da Kuznetsova med det tredje af tre mulige brud i afgørende sæt kom på 4-1.

Herefter kørte hun sikkert sejren hjem med 6-2. Det var Kuznetsovas blot tredje sejr over Williams i 11 forsøg.

I kvartfinalen venter enten ukraineren Elina Svitolina eller russeren Ekaterina Makarova.

/ritzau/

Dagens Gossip