Skarpe kinesere vinder hold-VM i badminton igen

Skrevet af admin

17/05/2015

Dagens topnyheder

For 10. gang ud af 14 mulige vinder Kina VM for blandede hold i badminton, den såkaldte Sudirman Cup.

På hjemmebane i Dongguan spillede landet for 11. gang i træk søndag VM-finale, og allerede efter tre ud af potentielt fem kampe mod Japan var den kinesiske sejr i hus.

Verdenstoeren Lin Dan sikrede Kina sejren i den tredje kamp, da han slog Japans Takuma Ueda, der er nummer 25 i verden.

Lin Dan sejrede sikkert i to sæt 21-15, 21-13 efter at have misbrugt en enkelt matchbold.

Ved Sudirman Cup spiller nationerne mod hinanden i henholdsvis et opgør i dame- og herresingle samt et opgør i dame-, herre- og mixeddouble.

Inden Lin Dan sikrede Kina sejren, havde Fu Haifeng og Zhang Nan bragt Kina foran i herredouble, efter en sejr i tre sæt over Hiroyuki Endo og Kininchi Hayakawa.

Siden øgede verdensetteren i damesingle Li Xuerui overbevisende til 2-0 i kampe, da hun besejrede Akane Yamaguchi i to sæt på 42 minutter.

Med stillingen 3-0 til Kina er kampene i dame- og mixeddouble overflødige.

Danmark blev sendt ud til sølvvinderne fra Japan i kvartfinalen. Danmark var uden Mathias Boe, Carsten Mogensen, Joachim Fischer, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen og var derfor kraftigt svækket i de tre doublerækker.

De fem spillere var ikke udtaget på grund af den såkaldte småkage-konflikt, som siden er blevet løst, således de fem stjernespillere igen kan repræsentere det danske landshold.

/ritzau/