Skarpe Randers knækker Esbjerg med lynmål

21/09/2015

Esbjerg leverede en ringe første halvleg i hjemmekampen mod Randers mandag aften i Alka Superligaen, og det udnyttede gæsterne til at grundlægge en komfortabel sejr på 2-0.

Skulle Randers-spillerne stadig være mærket efter 0-3-nederlaget til FC København midt i sidste uge, rystede de det hurtigt af sig.

Stadionuret havde kun lige passeret 60 sekunder, da Mads Fengers hovedstød på et hjørnespark blev dirigeret i mål med brystet af Mikael Ishak - en drømmestart for kronjyderne.

Den start kom Esbjerg-spillerne sig ikke over i resten af halvlegen. Ved dødbolde kom hjemmeholdet frem til nogle chancer, men ellers var vestjydernes spil mest præget af lilleputfejl, og det blev kostbart.

Især Esbjergs to dyrt indkøbte forstærkninger Bjørn Paulsen og Victor Pálsson lavede flere store fejl og virkede stadig som et par spillere, der langt fra har fundet sig til rette i Esbjerg-opstillingen endnu.

Ti minutter før pausen var det Bjørn Paulsen, som spillede bolden lige hen i fødderne på Randers' Nicolai Poulsen. Han kunne bære bolden nogle meter frem til kanten af feltet, hvorfra han med et tørt, fladt skud gjorde det til 2-0.

Det lignede et umuligt bjerg, Esbjerg skulle bestige i anden halvleg.

Hjemmeholdet fik barberet de graverende fejl væk og kom bedre med i spillet, men Randers spillede med kløgt og var dygtige til at holde Esbjerg på afstand af chancer.

Faktisk var det kronjyderne, som var farligst, når kontraangrebene blev sat rigtigt op, men den afgørende 3-0-scoring blev ikke sat ind.

Det kunne have bragt holdet under et tungt pres i kampens slutning, da Mick van Buren pludselig fik en åben chance i feltet, men Randers-keeper Karl-Johan Johnsson afværgede flot reduceringen.

Kort efter var Kevin Mensah tæt på at reducere, men hans afslutning gik lige over mål.

Tættere på kom Esbjerg ikke, og Randers kunne fortjent rejse nordpå med tre point til ligakontoen.

Med sejren hopper Randers op på tredjepladsen, mens Esbjerg forbliver tredjesidst i Superligaen.