Skat åbner op for tyvstart af årsopgørelser: Skal du have penge tilbage?

Skrevet af admin

08/03/2016

Mest læste i dag

Danskerne kan mandag den 14. marts officielt logge på Skat.dk og se, om de skal betale restskat eller får lidt flere penge på lommen.

Men hvis der er mulighed for det, vil Skat lade folk smugkigge i deres årsopgørelser allerede i weekenden.

Det forklarer kontorchef i Skat Jørgen Wissing Jensen.

- Det er sådan, at vi lige i øjeblikket tester årsopgørelserne, og vi er i rigtig god fremdrift. Men det er fortsat vores forventning, at vi åbner op for dem mandag morgen.

- Hvis det så viser sig, at vores test går bedre end forventet, jamen så vil vi selvfølgelig åbne op for årsopgørelserne allerede i weekenden, siger han.

Skat har de senere år haft tradition for at lade årsopgørelser være tilgængelige allerede fredagen før den officielle åbning. Det gjorde de både i 2014 og i 2015.

Samtidig har Skat selv gjort opmærksom på Facebook og Twitter, når årsopgørelserne har været tilgængelige før tid.

Årsopgørelserne kan blive gjort tilgængelige før den officielle dato for at tage det værste tryk af systemet og for at teste, at det virker optimalt inden mandag, hvor det skal være helt klar.

Uanset hvornår årsopgørelserne er klar, er der risiko for kø. Sidste år blev Skat nødt til at genstarte deres servere søndag på grund af presset.

- Køen opstår det øjeblik, hvor medierne skriver, at nu er der åbent. På de kritiske tidspunkter har der været op mod 50 minutter til en times kø, siger Jørgen Wissing Jensen.

De kritiske tidspunkter er ifølge Jørgen Wissing Jensen, de første dage efter at det er muligt at logge på. På hjemmesiden vil man få at vide hvor lang ventetid der er, når man prøver at logge på.

Mandag morgen sidder der 450 medarbejdere klar ved telefonen, når Skat’s kundeservice åbner. Skat har 90 ekstra medarbejdere ansat til at dække telefonerne og de sociale medier, når årsopgørelserne officielt bliver tilgængelige.

Langt de fleste danskere har betalt for meget i skat og kan regne med at få penge tilbage. Ifølge Skat er det nemlig omkring to tredjedele, der får sat et beløb ind på deres NemKonto. Omkring en tredjedel af danskerne skal betale restskat.

/ritzau/