Skat afviser revisor-kritik

Revisorerne er ude med riven efter Skat, men kritikken bliver afvist. Skat udskriver ikke bøder til revisorerne på en måde, der er løsrevet fra sund fornuft. Sidste år blev der kun uddelt 12 bøder i alt.

Sådan lyder det fra direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen. Udtalelserne kommer på baggrund af, at formanden for skatteudvalget hos Danske Revisorer, John Bygholm i Jyllands-Posten langer ud efter Skat.

Han mener, at Skat tilsidesætter ubevidste fejl med skatteunddragelse og på den baggrund uddeler bøder til revisorerne.

»Skat er af den opfattelse at enhver fejl skal give bøde, selv om der er tale om en banal tastefejl. Men det er forkert. Sådan er reglerne ikke,« siger John Bygholm.

Jesper Rønnow Simonsen mener bestemt ikke, at det er tilfældet, og har taget initiativ til at mødes med revisorerne senere på ugen for at høre nærmere.

»Der er 600.000 virksomheder i Danmark, og i løbet af sidste år har vi kun uddelt 12 bøder til revisorer, og i 2011 blev der uddelt 13. Når der opstår fejl, får revisorerne det at vide med det samme. Derfor er det underligt for os at læse kritikken fra revisorerne i pressen,« siger Jesper Rønnow Simonsen.

Han er mindre afvisende, når det gælder udsagnene fra formanden for Skatterådet Hanne Søgaard Hansen. Skatterådet er landets øverste administrative myndighed, og Hanne Søgaard Hansen revser Skats fremfærd i en række sager det seneste år.

Det drejer sig blandt andet om fotomodellen Camilla Vest, der blev idømt fængselsstraf og millionbøde. Desuden er det sagen mod Jesper Kasi Nielsen. Hanne Søgaard Hansen frygter, at Skats måde at håndtere sagerne på kan give problemer i forhold til retssikkerheden.

Jesper Rønnow Simonsen fortæller, at han her i eftermiddag tirsdag under alle omstændigheder skal have et møde med Hanne Søgaard Hansen og her vil han tage sagen op.

»Vi skal finde ud af, om der er nogle konkrete situationer, som vi skal have gjort noget ved. Skat skal arbejde ud fra at holde de love og regler, der er,« siger Jesper Rønnow Simonsen.

Dagens Gossip