Skat beslaglægger fem millioner cigaretter i Aarhus

Skrevet af admin

06/01/2015

Mest læste i dag

Godt gemt af vejen i 14 vandvarmere har Skat fundet fem millioner cigaretter på et containerskib i Aarhus Havn.

Fundet blev gjort lillejuleaften på skibet, der kom fra Dubai, oplyser Skat, som overvågede en af containerne. Det gjorde man blandt andet på baggrund af tip fra myndigheder i udlandet.

Smuglingen af de mange cigaretter var velforberedt og velorganiseret. Ifølge toldpapirerne skulle den mistænkelige container indeholde 14 vandvarmere.

- Vandvarmerne havde certifikater, brugsmanual, pumper, aftapningshaner og el-ledninger, udtaler funktionsleder i Skat Kristian Johnsen i en pressemeddelelse.

Men Skat besluttede sig for at undersøge vandvarmerne nærmere.

- Vi skar en af dem op med en vinkelsliber. Det, der skulle have været en vandvarmer, viste sig at være et skjul for 380.000 cigaretter, lyder det fra Kristian Johnsen.

I alt indeholdt de 14 vandvarmere over fem millioner cigaretter, og afgifterne på dem løber op i omkring ni millioner kroner.

Sagen er nu overgivet til politiet til videre efterforskning.

I en pressemeddelelse skriver Skat, at den store beslaglæggelse er et resultat af Skats systematiske overvågning på toldområdet og et tæt samarbejde om toldkontrollen i EU.

Skat har i 2014 etableret en døgntjeneste, der samler alle informationer fra danske og udenlandske myndigheder om ind- og udgående fragt og desuden koordinerer kontrollen med den.

- Det gør, at vi kan handle hurtigt og forsinke den samlede mængde fragt mindst muligt, udtaler underdirektør i Skat Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.

/ritzau/