Skat finder yderligere svindel for knap tre milliarder

Skat har afdækket formodet svindel med udbytteskat for yderligere 2,9 milliarder kroner.

Svindlen har ellers tidligere været opgjort til 6,2 milliarder kroner, men nu meddeler Skat i en pressemeddelelse, at svindlen samlet kan løbe op i hele 9,1 milliarder kroner.

- Det er jo rystende, at der kan forekomme så alvorlig svindel. Skat gjorde dengang opmærksom på, at de 6,2 milliarder kroner var et foreløbigt skøn over svindlens omfang, og nu ser det ud til, at beløbet er en del større. Det ærgrer mig selvfølgelig utrolig meget, siger skatteminister Karsten Lauritzen i pressemeddelelsen.

I oktober kom det frem, at Statsadvokaturen for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – også kaldet Bagmandspolitiet - beslaglade 1,7 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i England.

- Jeg kan kun håbe, at det gode politiarbejde, som Bagmandspolitiet udfører i denne sag, kan føre til yderligere beslaglæggelser, så vi kan få mest muligt tilbage til den danske statskasse, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

- Det kan vi langt fra tage for givet. Men jeg ved, at Bagmandspolitiet gør et stort stykke arbejde, og at Skat bidrager med alt, hvad de kan.

/ritzau/

Dagens Gossip