Skat frygter brug af danske selskaber til skattely

Skrevet af admin

11/04/2016

Dagens topnyheder

Skat konkluderer i en undersøgelse, at danske kommanditselskaber kan misbruges til skatteplanlægning og skatteunddragelse i udlandet.

Derfor vil skatteminister Karsten Lauritzen (V) inden sommer have klarlagt, hvilke politiske værktøjer der kan skrues på for at komme problemet til livs.

- Efter de seneste afsløringer har der været mange diskussioner om, hvorvidt man gør nok mod skattely. Derfor er det rigtig godt, at vi får afdækket, hvor problemerne er, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Ministeren oplyser, at hvis der er behov for ny lovgivning, "vil det blive fremsat allerede i næste folketingssamling".

- Og det her tyder på, at der er et problem, hvor kommanditselskaberne kan misbruges til skatteunddragelse. Selv om der ikke er tale om tabte skattekroner for Danmark, så skal vi tage det alvorligt. Danmark skal selvfølgelig ikke bruges til skatteunddragelse, siger han.

Det var tidligere skatteminister Jonas Dahl (SF), der i 2014 på baggrund af en række mediehistorier om misbrug af danske kommanditselskaber iværksatte en undersøgelse i Skat.

Et kommanditselskab ejes af to typer af partnere - komplementaren og kommanditisterne. Mindst én deltager, komplementaren, skal hæfte personligt og ubegrænset for al gælden i selskabet.

De øvrige partnere, kommanditisterne, hæfter kun for det indskudsbeløb, som de har tegnet for.

Kommanditselskabet anvendes ofte i virksomheder, hvor nogle i virksomheden er mere aktive end andre. Det betyder, at den aktive selskabsdeltager er komplementar, og de mere passive selskabsdeltagere er kommanditister.

Komplementaren står som udgangspunkt for selskabets daglige ledelse.

/ritzau/