Skat har i årevis ignoreret udbudsregler i CSC-kontrakter

Skrevet af admin

23/12/2015

Dagens topnyheder

Udbudsreglerne har ikke været fulgt, når Skat de seneste 19 år har fornyet kontrakter med den amerikanske it-virksomhed CSC (Computer Sciences Corporation).

Det står klart, efter at magasinet Computerworld har kigget nærmere på lovligheden af forløbet og forelagt Skat oplysningerne.

CSC opkøbte det statsejede Datacentralen i 1996 og har siden fået fornyet sine kontrakter på personskattesystemer og den tilhørende mainframe automatisk. Det er således sket, uden at opgaven har været i offentligt udbud først.

Skat erkender over for Computerworld, at der er tale om lovbrud.

- Skats mainframe hos CSC har ikke været i udbud. Udbudsreglerne har som udgangspunkt ikke været fulgt i forbindelse med genforhandling af kontrakten, skriver Skat i en mail til Computerworld.

Skat forklarer videre, at de manglende udbud skyldes, at CSC ikke har leveret viden nok om systemerne til, at Skat kan beskrive de opgaver, CSC varetager.

Men i løbet af 19 år burde der have været rig mulighed for at skrive et krav om systemdokumentation ind i kontrakterne, når de bliver fornyet. Det vurderer lektor i udbudsret ved CBS Grith Skovgaard Ølykke over for Computerworld.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få oplyst af Skat, hvor meget kontrakterne er værd.

/ritzau/