Skat jagter biler på gule plader

Husk at kigge dig over skulderen, når du parkerer din firmavarevogn.

I hvert fald skal du huske at have firmanavn og cvr-nummer på siden af bilen. Skat er nemlig på jagt efter varevogne med gule plader. Det sker som led i en landsdækkende kampagne mod sort arbejde.

- Vi opsøger steder, hvor vi forventer at møde varebiler. Hér får vi en snak med chaufføren eller efterlader en folder i forruden, fortæller Søren Lindhardt, afdelingsleder i Skat.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Det er nemlig ulovligt at køre varevogne på gule plader uden firmanavn og cvr-nummer på siden.

- Budskabet fra Skat er et vink med en vognstang, og vi kan se, at budskabet bliver forstået. Ved et tilfælde kom vi forbi en varebil, hvor vi en time forinden havde sat en folder i forruden. Bilen havde i mellemtiden fået monteret skilte med firmanavn og cvr-nummer, siger Søren Lindhardt.

Mens kampagnen kører, udskriver Skat ikke bøder til de varevogne de stopper, men om en måned kommer der andre boller på suppen.

- I april gennemfører vi endnu en landsdækkende kampagne, men da vil vi have bødeblokken med, slutter Søren Lindhardt.

Bøden for ikke at overholde reglerne er på 5.000 kr. første gang. Bliver det nødvendigt at give flere bøder til den samme ejer stiger bøderne til 10.000 kr., 15.000 kr. og 22.000 kr. anden, tredje og fjerde gang.

 

Dagens Gossip