Skat jagter flere skyldnere

De seneste år har Skat i langt højere grad frosset dele af lønnen hos de danskere, der har gæld til det offentlige.

Sidste år fik 99.000 danskere taget en portion penge fra deres løn. Det svarer til samlet 1,3 milliard kroner. Siden 2008 er der sket en fordobling. Det skriver Jyllands Posten.

Udover det er borgere fra grupperne i samfundet med de laveste indkomster også røget med. Skat fik i efteråret 2011 mulighed for at trække op til 400 kr. om måneden i såkaldt lønindeholdelse. Det lægger 62.000 personer oven i puljen. 

Jens Sørensen, der er inddrivelsesdirektør, mener, at stigningen er billedet på, at Skat går mere effektivt til værks.

»Vi er meget omhyggelige med at sikre, at borgerne afvikler deres gæld til det offentlige, når de har mulighed for det,« siger han til Jyllands Posten.

Men måden det bliver gjort på, bliver kritiseret af Martin Franck, der er juridisk leder af gældsrådgivningen ved Den Sociale Retshjælp. Han mener, at den mere effektive indsats er alt for hård og ikke tager nok hensyn til den enkelte persons betalingsevne. Han oplever flere sager, hvor borgeres rådighedsbeløb er røget i minus efter Skat har været forbi lønnen.

»Det er et kæmpe problem, for så er det jo hverken penge til mad eller regninger,« siger han til Jyllands Posten.

Jens Sørensen møder kritikken med, at Skat blot gør deres arbejde.

»Det er ikke nogen spændetrøje. Vi følger bare loven, og hvis man politisk beslutter sig for, at rammerne skal være anderledes, må man gøre det. Jeg forholder mig til loven og administrerer efter den,« siger han til Jyllands Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip