Skat kan ændre ankenævns høje vurderinger

Skat kan sænke ejendomsvurderingen, hvis grundværdierne i et område skønnes for høje.

Det oplyser Skatteministeriet i en kommentar til, at boligejere i ni hovedstadskommuner, der har klaget over Skats opskrivning af deres grundværdier og ejendomsskat, ifølge Politiken har tabt på forhånd.

Boligejerne må undgælde, fordi vurderingsankenævn på Frederiksberg og i otte andre kommuner ikke vil sænke grundværdien for klagerne, skønt de får opkrævet for meget i grundskyld.

Ellers vil klageren blive stillet bedre end naboerne, forklarer ankenævn.

Men dette kan ændres, oplyser Skatteministeriet.

"Hvis afgørelser fra et vurderingsankenævn tyder på, at det generelle niveau for ansættelse af grundværdier i et område er for højt, har Skat forskellige muligheder for af egen drift at foreslå vurderingerne af andre sammenlignelige ejendomme i området reguleret tilsvarende, uanset om ejerne har klaget eller ej", heddet det.

Vurderingsankenævn afgør klager over vurdering af ejerboliger efter handelsprisen i gennemsnit for ejendomme af den samme størrelse, alder, stand og beliggenhed i et sammenligneligt område.

Ejendoms- og grundværdi ansættes selvstændigt. Et ankenævn kan sænke ejendomsværdien, men fastholde en ejendoms grundværdi.

Det kan ske, hvis nævnet finder grundværdien passende, men ejendomsværdien må sænkes på grund af bygningens tilstand, påpeger Skatteministeriet.

Boligejerne i de ni hovedstadskommuner fik i 2011 hævet grundværdien med 46 procent, selv om huspriserne var uændret siden 2009.

Derfor skal boligejerne i gennemsnit betale godt 15.000 kroner mere i grundskyld hvert år.

Ankenævnets praksis er en "ulovlig administration af loven, mener Jan Pedersen, som er professor i skatteret ved Aarhus Universitet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip