Skat kan ikke få løst fejl i 386.000 forskudsopgørelser

Skrevet af admin

18/11/2015

Mest læste i dag

Boligejere i Danmark skal kaste et ekstra blik på deres forskudsopgørelse for 2016.

Skat har nemlig stadig ikke fundet den fejl, der betyder, at der er fejl i ejendomsværdiskatten på 386.000 forskudsopgørelser.

Tidligere mente Skat, at fejlen ville berøre omkring 440.000 borgere, men det tal er nu altså barberet ned til 386.000.

Skat oplyste i en pressemeddelelse fredag den 13. november, at de havde konstateret fejl i beregningen af ejendomsværdiskat i forskudsopgørelsen.

I samme ombæring lovede Skat, at fejlen ville være rettet torsdag morgen, men det kommer ikke til at ske, oplyser Skat.

- Vi er kede af fejlen og de problemer, det giver for borgerne. Men vi ved, at vores it-leverandør arbejder på at få fejlen rettet, men det er ikke muligt for dem at oplyse, hvornår det forventes at ske, skriver Skat i en pressemeddelelse onsdag aften.

Skats it-leverandør, KMD, skriver i samme pressemeddelelse, at de sætter alt ind på at finde fejlen.

- KMD har sat alle sejl til for at løse den aktuelle problemstilling, siden den blev konstateret fredag den 13. november.

- Vi er løbende i en god og konstruktiv dialog med Skat om situationen. Fejlen forventes at være rettet inden for en overskuelig periode. Vi beklager fejlen og de gener, den måtte have for de berørte borgere, udtaler Christoffer Hellmann, pressechef i KMD.

Fejlene har ingen umiddelbare konsekvenser for borgerne endnu, da forskudsopgørelsen vedrører indkomståret 2016, skriver Skat i pressemeddelelsen.

Hvis man er forudlønnet, skal rettelser til forskudsopgørelsen indberettes inden den 10. december. Hvis man er bagudlønnet, så har man til 10. januar 2016.

/ritzau/