Skat kender ikke til danskere i Panamapapirerne

Skrevet af admin

04/04/2016

Dagens topnyheder

De danske skattemyndigheder har ikke modtaget oplysninger om, at der skulle være danske virksomheder eller danskere nævnt i afsløringerne om skattely i Panama, oplyser Skat til Ritzau.

Der er ellers tale om en kæmpe lækagesag om skattely i Panama med i alt 11,5 millioner dokumenter, der dokumenterer, at alt fra magthavere til fodboldspillere har holdt deres penge skjult for skattemyndighederne.

Men endnu er der ikke dukket historier op om, at danske personligheder er indblandet i skandalen, selv om Skat har været vidende om dokumenterne i et stykke tid.

- Skat blev medio januar 2016 bekendt med en ny mulig lækagesag med oplysninger, der vedrører Panama, skriver Skats indsatsdirektør Jim Sørensen i et skriftligt svar.

Ifølge Skat har man lavet en aftale med de lande, som har indsigt i lækagen, om at Skat vil blive kontaktet, hvis der i deres materiale findes oplysninger om danskere eller oplysninger, der i det hele taget er relevant for Danmark.

Men der er altså endnu ikke blevet givet oplysninger til Skat om danske personer i Panamapapirerne, lyder det fra Skat.

Søndag aften kunne Politiken og DR sammen med et stort antal samarbejdende internationale medier afsløre 11,5 millioner dokumenter.

Dokumenterne påviser, at banker verden over - herunder Nordea - har hjulpet kunder med at oprette stråmandsselskaber, så de kan undgå at betale skat.

Samtidig dokumenteres det også, at firmaer, privatpersoner, sportsstjerner og andre har gjort penge usynlige for stater og skattemyndigheder.

Tidligere søndag sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR, at han har en klar forventning om, at de ansvarlige myndigheder undersøger, om der er begået skattemæssige ulovligheder.

/ritzau/